سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی یکی از انواع حرکات اصلاحی است که معمولا پس از تشخیص علائم اولیه این بیماری توسط دکتر حمیدرضا ابوعلی برای بیمار تجویز می‌شود. درواقع، بیماری پا پرانتزی چه در کودکان و چه در بزرگسالان با رعایت نکاتی ساده ولی مهم در مرکز ارتوپدی کودکان قابل درمان است.

علل ایجاد پای پرانتزی در افراد و سنین مختلف ممکن است وراثت یا بیماری‌های زمینه‌ای باشد. دانستن دلیل پرانتزی شدن پا به یافتن نوع درمان و درصد موفقیت آن کمک زیادی خواهد کرد.

درمان ژنوواروم یا همان پای پرانتزی به دو روش جراحی و غیر جراحی توسط دکتر متخصص ارتوپد انجام می‌شود. انتخاب نوع درمان به درجه پرانتزی بودن پا و سن بیمار بستگی دارد. با این حال، رعایت درست نشستن و درست راه رفتن یکی از روش‌هایی است که با حد زیادی پای پرانتزی را بهبود می‌بخشد.

طرز صحیح نشستن چگونه بر بدن ما اثر می‌گذارد؟

داشتن وضعیت بدنی خوب به این معنی است که قسمت‌های کلیدی بدن فرد در حالت نشسته به‌درستی در یک راستا قرار گیرند.

وضعیت بدنی صحیح به شما کمک می‌کند تا:

  • کاهش ساییدگی مفاصل، ماهیچه‌ها و رباط‌ها
  • حفظ تعادل در حین حرکت و ورزش
  • کاهش خطر فشار عضلانی
  • بهبود سلامت ستون فقرات

را تجربه کنید.

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی

پای پرانتزی یک ناهنجاری استخوانی است که در آن زانو و ساق پا به سمت بیرون پا خمیده می‌شوند. درصد خمیدگی و درجه پرانتزی پا در افراد متفاوت است.

وضعیت درست نشستن فرد می‌تواند به حفظ سلامتی ستون فقرات، زانو و ساق پا کمک زیادی کند. رعایت نکاتی ساده مثل استفاده از یک صندلی خوب، صاف نگه داشتن کمر و پاها هنگام نشستن تا حد زیادی به بهبود پای پرانتزی منجر خواهد شد.

در ادامه چند نکته مهم طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی را شرح می‌دهیم:

چهارزانو بنشینید

طبق نظر دکتر حمیدرضا ابوعلی طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی چهارزانو است. به یاد داشته باشید که نشستن به صورت قورباغه‌ای یا دوزانو حتی برای افراد عادی نیز توصیه نمی‌شود. اگر ورزش یوگا انجام داده باشید، حتما طرز صحیح نشستن چهارزانو را به یاد دارید.

چهارزانو نشستن نیز قواعد خاص خود را دارد:

  • به یک پشتی نرم تکیه دهید.
  • کمر خود را صاف نگه دارید.
  • سینه رو به جلو قرار گیرد.
  • شانه‌ها و گردن کاملا صاف باشند.
  • هرگز رو به جلو خم نشوید.

 

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی | پاهای خود را روی هم قرار ندهید | دکتر حمیدرضا ابوعلی | ارتوپدی کودکان

 

 

از صندلی راحت و ارگونومیک استفاده کنید

یک راه خوب طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی، استفاده از صندلی مناسب است. نحوه نشستن شما روی صندلی باید به گونه‌ای باشد که ابتدا کمرتان از پشت در بهترین حالت قرار گیرد و توسط پشتی صندلی کاملا حمایت شود.

پس از نشستن روی صندلی آن را طوری تنظیم کنید که زیر پایتان خالی نباشد زیرا بدترین حالت نشستن برای پای پرانتزی، آویزان ماندن پا است. اگر صندلی شما قابل تنظیم نیست، یک بالش زیر پای خود قرار دهید تا کف پای شما کاملا صاف روی زمین قرار گیرد.

پاهای خود را روی هم قرار ندهید

قرار دادن پاها روی هم در حالت نشسته عادتی بسیار مضر است. افراد زیادی به این طرز نشستن عادت دارند. قرار دادن پاها به صورت ضربدری روی هم باعث فشار به استخوان لگن، ناهماهنگی بین ستون فقرات و شانه‌ها و درد گردن می‌شود. همچنین نشستن طولانی مدت با قرار دادن پاها روی یکدیگر سبب آسیب به رگ‌های خونی شده و با درد در ناحیه زیر زانو همراه است.

نشستن در این حالت شاید برای شما خوشایند باشد ولی فشار زیادی به زانو وارد می‌کند که این اصلا خبر خوبی برای بیماران پا پرانتزی نیست.

نشستن طولانی مدت ممنوع

همانطور که گفتیم، وارد شدن فشار زیاد به مفاصل زانو و ساق پا باعث افزایش شدت درد در بیماران پای پرانتزی می‌شود و باعث وخامت این عارضه می‌شود. نشستن طولانی مدت چه روی زمین یا روی صندلی، حتی برای افراد عادی نیز مضر است چه رسد به بیماران پای پرانتزی.

گاهی شغل افراد ایجاب می‌کند که برای مدت طولانی روی صندلی بنشینند، در این صورت بهتر است پس از هر نیم ساعت از روی صندلی خود بلند شوید و با کمی راه رفتن و انجام حرکات کششی پا، به بدن خود شوک وارد کنید.

علاوه‌ بر این، نشستن طولانی مدت روی زمین حتی اگر با رعایت اصول صحیح نشستن باشد، برای شما خطرناک است. پس بین زمان نشستن خود فواصلی را برای راه رفتن، دراز کشیدن و غیره در نظر بگیرید.

آیا پای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان بدون جراحی درمان می‌شود؟

طبق توصیه دکتر حمیدرضا ابوعلی متخصص ارتوپدی کودکان، بیماری پای پرانتزی بلافاصله پس از تشخیص با رعایت نکاتی ساده اما مهم قابل درمان و بهبودی است.

گاهی این بیماری در کودکان به دلیل نحوه قرار گیری در رحم مادر ایجاد می‌شود که اگر به این دلیل باشد، معمولا تا 3 سالگی خود به خود درمان می‌شود. ولی بهترین سن برای درمان پای پرانتزی طبق نظر پزشکان ارتوپدی کودکان پس از 3 سالگی است.

خلاصه مطلب

طرز صحیح نشستن برای پای پرانتزی یکی از راه‌هایی است که پزشکان ارتوپد برای کاهش درد، کاهش فشار روی مفاصل و حتی ساییدگی غضروف‌ها و مفاصل زانو توصیه می‌کنند. بنابراین در هر سنی، با هر درجه از پای پرانتزی که دارید، بهتر است طرز صحیح نشستن را رعایت کنید و آن را به کودکان خود نیز گوشزد کنید.